2012. április 21., szombat

HELYI ÉLELMISZER - Dagasztás nélküli kenyerek (lusták kenyere), otthon

Jópár hasonló receptbe belebotlottam, szeretném ezeket közkinccsé tenni, hogy mindig, egy helyen utána lehessen nézni gyorsan.

Debizs kenyere, ahogyan az FB-n láttuk...

Legutóbb, pár napja Debreceni Zsuzsi sütött egyet, ami hatalmas siker lett, Wekerle szerte erről beszéltek... Jó hír, hogy ezt a legbénábbak is meg tudjál sütni, mert egy 6 éves gyerkőc is könnyedén boldogulna vele.

A NoSalty recepje tehát bevált többeknek.Van, amelyiket Pataki tálban süthetjük...

Van egy remek videó is a New York Times oldalán, de magyar felirattal is el van látva.

Itt a görög verzió...

"Az éjszakai élet új sztárja a pék lehet, de csak akkor, ha finom kenyeret süt. Mi a finom, mi a jó, illetve hogy lesz az emberből pék egyáltalán? A Marmorstein pékségben jártunk." Index videó.

Itt egy 4 éves süt kenyert.

És itt egy tökéletes kenyér, a Dolce Vita blogon. (Köszi a tippet!)

Friss: szódás kenyér 40 perc alatt, ki kell próbálni! ...és nagyon csinos!

Az otthon készített kovász a legtutibb, próbáljátok ki... háziállat helyett.

A naan sütése is gyerekjáték, és hamar megvan...

Én holnap viszek ki egyet a Föld napja Családi Sokadalom programra, meg lehet szemlélni, esetleg kóstolni...

Szertnénk bemutatni wekerle kenyérsütőit. Kérlek jelentkezzetek, ha ismerőseitek között van kenyérsütő, vagy ha ti magatok már próbálkoztatok vele!

Az origó remek írása... Mindennapi kenyerünk

Debizs kenyerének bélzete

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése