2012. június 11., hétfő

Céklafőzelék húsgombóccal

Hozzávalók négy személynek:
60 deka nyers cékla, egy kávéskanál őrölt gyömbér, tengeri só, 6 deci
tej vagy zabtej, egy csokor petrezselyem, 30 deka darált
pulykacombfilé, egy kis tojás, két gerezd fokhagyma, két evőkanál
zabkorpa vagy zabpehely, egy evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt vagy
tönkölyliszt a sűrítéshez, három evőkanál étolaj

Elkészítés:
1. Hámozd meg és nagylyukú reszelőn reszeld le a céklát.
2. Melegíts meg lábasban három evőkanál olajat, majd alaposan pirítsd
meg benne a reszelt céklát. Szórd meg őrölt gyömbérrel, és sózd meg
picit.
3. Közben keverd össze a darált húst a nyers tojással, a péppé zúzott
fokhagymával, pici sóval és a zabpehellyel vagy zabkorpával.
4. Öntsd fel 5 deci tejjel a sült céklát, forrald fel, és rakosgasd
bele óvatosan a cseresznye nagyságú húsgombóckákat. Főzd együtt öt
percig.
5. A maradék tejben keverd el csomómentesen a lisztet, és folyamatos
kevergetés közben főzd sűrűre. Tálald aprított petrezselyemmel
megszórva.


Ági

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése