20-25 dkg céklát héjastul puhára főzök, majd meghámozom, botmixerrel
összeturmixolom 3 egész tojással és kb. 1 dl olajjal (az olaj mennyisége
a cékla nedvességtartalmához képest változhat).
Egy nagyobb tálban összekeverek 25 dkg cukrot 18 dkg lisztet, egy
púpos teáskanál sütőport, 5 dkg kakaóport (főzni való, cukrozatlan) és
egy csipet sót.
A sütőt előmelegítem, egy kisebb tortaformát kivajazok, a céklás
keveréket adagolva hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz, összekeverem, majd a formában
elegyengetem és mehet a sütőbe 180 fokra úgy 20-30 percre.
Lehet gazdagítani a masszát összetört étcsokidarabokkal, vagy
diófélékkel is. Vagy akár fűszerezni is érdemes fahéjjal, szegfűszeggel
stb.
cékla |
Jó kísérletezést! ;-)
Szalai Szilvi
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése