2012. június 4., hétfő

Csokis süti céklából

20-25 dkg céklát héjastul puhára főzök, majd meghámozom, botmixerrel összeturmixolom 3 egész tojással és kb. 1 dl olajjal (az olaj mennyisége a cékla nedvességtartalmához képest változhat).
Egy nagyobb tálban összekeverek 25 dkg cukrot 18 dkg lisztet, egy púpos teáskanál sütőport, 5 dkg kakaóport (főzni való, cukrozatlan) és egy csipet sót.
A sütőt előmelegítem, egy kisebb tortaformát kivajazok, a céklás keveréket adagolva hozzáöntöm a száraz hozzávalókhoz, összekeverem, majd a formában elegyengetem és mehet a sütőbe 180 fokra úgy 20-30 percre. 
Lehet gazdagítani a masszát összetört étcsokidarabokkal, vagy diófélékkel is. Vagy akár fűszerezni is érdemes fahéjjal, szegfűszeggel stb.
cékla
Jó kísérletezést! ;-)
Szalai Szilvi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése