1 csomag leveles tészta
5 dl tejszín (vagy tej és tejszín vegyesen)
3 tojás
0,5 kg mángold
néhány szál újhagyma és újfokhagyma
só, bors, szerecsendió
a tetejére kecskesajt
A leveles tésztával kibélelek egy 24 cm-s jénai vagy egyéb tűzálló
tálat, belül letakarom sütőpapírral, beleteszek egy egy számmal kisebb
jénait és így a csomagon lévő utasítás szerint megsütöm (azért kell
bele a másik jénai, hogy ne púposodjon fel a tészta, van, aki babot
tesz bele vagy agyaggolyócskákat). Míg sül, olajon megpárolom a
mángoldot. Egy nagy tálban összekeverem a tojást, a tejszínt és a
fűszereket, és a keverékbe belekarikázom az újhagymákat, majd
hozzákeverem a párolt mángoldot is. A megsült levelestésztába öntöm
(persze először kiveszem belőle a sütőpapírt meg a másik tálat :) ), a
tetejére kecskesajtot szeletelek és kb. 45 perc alatt 180 fokon szép
pirosra sütöm. Persze ez ilyen egyszerűsített quiche, igazából vajas
tésztából kellene csinálni, de én siettem :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése