"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. március 23., péntek

BIOZÖLDSÉG EGYSÉGDOBOZBAN A NYITOTT KERTTŐL - Hírek

Kedves Bátor Jelentkezők!

Köszöntök mindenkit az alakuló, egyre növekvő csoportban.
Jelenleg 21 és fél dobozra van megrendelés, de mire olvassátok, már lehet, hogy megint többen lettünk. (Lehet fél dobozt is rendelni, ha nem 4 tagú a család, és kevesebb zöldség kell…)

Illusztráció innen


Matt Hayes (Nyitott Kert)  nagyon örült a hírtelen támadt érdeklődésnek. Kicsit szabadkozik amiatt, ez az az időszak az évben, amikor a legszűkebb azon bio, idény zöldségeknek a köre, amelyeket szállítani, ajánlani tudnak. Matt itt járt nálunk a Mikosarunk februári találkozóján és nagyon hitelesen, meggyőzően mutatta be a gazdaságokat, amelyekből szállítani fognak.

Én nagyon sok kérdést tettem fel neki a szervezéssel, a csoportalakítással kapcsolatban, amelyekre hamarosan választ kapok, kapunk.

Kérlek, mindannyian jelentkezzetek vissza, mert tudni szeretném, hogy működik ez az információs csatorna. Én szívesen megadom a telefonszámomat, de nem tudom vállalni, hogy 23-24 emberrel mobilon tartom a kapcsolatot.

A csoportot önkéntes, önként vállalt munkával szervezem, és remélem, hogy hamarosan mindannyian hozzá tudunk járulni valamivel a csoport fennmaradásához, virágzásához. Remélem, hogy mindenki elégedett lesz, illetve ha lesznek kérdések, akkor majd mindent sikerül megnyugtatóan tisztázni.

Javasolnék egy találkozót, ami lehet akár az első doboz átvétele alkalmával is, ha pl. akkor tudna mindenki egy időpontban érkezni és kicsit maradni, beszélgetni. Erről mit gondoltok?

Matt küldött a múltkor egy listát az épp elérhető, szállítható zöldségekről, íme:

Idézem:

A zöldség választék csak májustól bővül, pillanatnyilag most szállítható:
(zsámboki gazdaságból)
Rukola
Saláta mix
koriander

(Gódór gazdaság)
sárga répa
fekete retek
póré hagyma
vöröshagyma
lilahagyma

Babati gazdaság:
pasztinák
cékla

Nem tudom, ha ez a választék elég vonzó-e magában, hogy érdemes szállítani (és olyan mennyiségben, hogy megéri.)  Ha igen, próbálunk találni valami megoldást.  Közben próbálok összeállítani a többiekkel egy konkrét árlistát.” Én még a burgonyát javasoltam, az nálunk alap…

Itt tartunk most és köszönöm a bizalmat, hogy csatlakoztatok a csoporthoz!

Akinek van kedve, ideje, ötlete a jövőre nézve – szívesen meghallgatunk mindenkit, minden javaslatot!

Szép napot mindenkinek!

Schneider Gabi

Aki nem kapta volna meg ezt a levelet e-mail-ben, vagy most csatlakozna, kérem jelentkezzen a wekerle.zoldhajtas@gmail.com e-mail címen. (Egyszer elszállt a lista és megpróbáltam rekonstruálni...)


2 megjegyzés:

  1. szerintem nagyon vonzó választék
    a korianderért külön kezet csókolok a kertészeknek

    VálaszTörlés
  2. A koriander nekem is medobogtatta a szívemet: mexikói, keleti konyha...

    VálaszTörlés