"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2013. május 29., szerda

Mindent a sikeresen lezajlott rajzpályázatról - 2013. május

Sikeresen lezajlott a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért csoport  „Az leszel, amit eszel” címmel meghirdetett képregénypályázata.



Ez úton is szeretném megköszönni Önöknek és minden érintettnek a diákokat az eredményes 
pályázáshoz segítő biztatást és tájékoztatást, illetve szeretnék gratulálni minden pályázónak! 
Nagyon sok tartalmas, szép mű érkezett hozzánk.

Összesen 71 műnek örülhettünk, melyeket 6 iskolából, 73 diák adott be. Elsősorban nem versenyt szerettünk volna teremteni, hanem az egészséges táplálkozás témájában való egyéni és közös gondolkodást, az alkotás örömét felkínálni. Ezért a dobogós helyezések mellett számos különdíjas művet is választottunk! Összesen 13 diák részesült díjazásban. Külön szeretném kiemelni az Eötvös József Általános Iskolát, amely az Országos Élelmezési- és Táplálkozástudományi Intézet különdíjában részesült, mivel ebből az iskolából érkezett a legtöbb pályamű!
Fontos tapasztalat, hogy leginkább az alsósok voltak megfoghatók ennek a feladatnak, de örömmel láttuk, hogy az Erkel Ferenc Általános Iskolából jelentkeztek felsős diákok is. Külön köszönet az ott tanító Udvari Hajnalkának, aki sikerrel ösztönözte rajzolásra a felsős diákjait! Féltünk, hogy az alsósok között a kis-alsósok nem tudnak majd érvényesülni, de szerencsére tévedtünk. A díjazottak között több nagyon tehetséges 2 . osztályos tanuló is volt, mi több, a pályázaton első helyezést elért diák is másodikos.
A legtöbben az egészséget az elhízással állították szembe, sok műben jelent meg a csoki, a kóla, a McDonald’s, de számos helyen szerepelt a sport, mint fontos elem! Több helyen a jó és rossz harcaként ábrázolták a témát, ahol el kell pusztítani az egészségtelennek kikiáltott ételeket, mondjuk cukrokat. Volt olyan mű, ahol nagyon helyesen ábrázolták a gyerekek, hogy nincs tilos étel, csak az a fontos, hogy megtaláljuk az egyensúlyt. 

A díjazottak:

Ady Endre Általános Iskola
Keresztes Bálint (I. helyezett)
Sirkó Dóra (III. helyezett)
Illés Barnabás
Magyar Zoltán

Eötvös Lajos Általános Iskola
Molnár Dorottya (II. helyezett)
Oláh Evelin

Kós Károly Általános Iskola
Sárosi Levente
Czeizer Dóra
Mázás Tímea
Hegedűs Martin

Hungária Általános Iskola
Balla Zsófia

Karácsony Sándor Rózsatéri Református Általános Iskola
Szentes Réka

Erkel Ferenc Általános Iskola
Hollósi Viktória

A díjazottak közül két diákot kivéve, mindenki át tudta venni a díját dr. Aáry-Tamás Lajos oktatási jogok biztosától. Akik nem, azoknak természetesen utólag átadjuk. Emellett minden pályázónak szeretnénk eljuttatni egy emléklapot. Ezzel kapcsolatban telefonon fogom keresni az érintett iskolák vezetőit.
A Wekerlei Székelykapu Napokon már készítettünk egy kiállítást a művekből, de a szeretnénk még kiállítani őket. A WTE-vel már egyeztettünk erről. Illetve terveink szerint egy vándorkiállítás keretein belül az erre nyitott iskolákba is eljuttatnánk a műveket.
A díjazott képregények és a díjkiosztón készült fotók a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért 
csoport Facebook oldalán, a Kispesti Menzafigyelőn megtalálhatók.
Még egyszer örömmel gratulálok minden pályázó diáknak és iskolájának!
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése