"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. május 22., kedd

EHETŐ KERTEK / EDIBLE GARDENS - újabb állomás Wekerletelepen




Nagy örömmel jelentjük be, hogy a Lénárd család (Kriszta, Katus és Laca) lett  a Wekerle "Ehető Kert" felhívás sikeres pályázója; az ő kertjük lesz a 12. Ehető Kert helyszíne, amit a Fritz Haeg amerikai művész, elismert városi tájépítész, június 1-3 között fog átépíteni, a Wekerlei Kertbarát kör és a Blood Mountain Foundation közreműködésével. Hamarosan többet lehet olvasni az Ehető Kertek korábbi helyszíneiről, magáról a művészről, és arról, hogy miért választotta ki Wekerletelepet, mint 12. helyszínt.

Június 1-ején a Wekerlei Kertbarát Kör meglátogatja a családot, a művészekkel együtt: aki szeretne velünk tartani, bátran csatlakozzon hozzánk! A Wekerlei Kultúrháznál fogunk találkozni, 17:00kor. Mindenki hozzon magával egy ajándék palántát az ehető kert tulajdonosainak! Reméljük, hogy a projekt segítségével még több ember fog felbátorítani arra, hogy a saját zöldség-, gyümölcsfogyasztásának egy részét a saját kertjében termelje meg - ráadásul bio minőségben - amikor ezt a szép "ehető díszkertet" látják!

Mit lehet tudni a nyertesekről? "12 éve vagyunk együtt Lacával. A kislányunk 10 éves. én az Erste Bank Hungary Zrt.-nél dolgozom mint Fiókvezető a Kőbányai fiókot vezetem. Laca sorőrként dolgozik egy cégnél, Külföldre járnak ki. Katus általános iskola 4-dik osztályos tanuló. A házat 2010. októberében vettük meg. Laca és én is wekerlén születtünk és itt nőttünk fel. Szerettük volna, hogy a kislányunk is ebben a környezetben lakjon, és itt szerezzen magának barátokat. Tehát a lakás eladasán nem gondolkodunk.
A kertészkedéssel eddig csak hobbi szinten foglalkoztunk, A Katussal együtt paradicsomot, paprikát, babot, dinnyét és tököt ültettünk eddig. Nagyon szeretem a keretet és szeretek a kerttel foglalkozni, mert kikacsol, és a gyerek is megtanulja, hogy gondozni kell a virágokat, palántákat, ha szép és egészséges zöldségeket szeretnénk. Sokat beszélgettünk Lacával azóta mióta találkoztunk és eljátszottunk a gondolattal, hogy milyen lenne a kert, ha segítetek nekünk. Természetesen vállaljuk a pályázattal járó, fotózásokat és videózásokat. Mint az első levelemben is írtam, nagyon szimpatikus és kedvesek vagytok, így abszolút megbízom bennetek, tehát kapukulcsot is biztosítunk részetekre, hogy ha netán nem vagyunk délelőtt itthon, akkor is be tudjatok jönni.”

Ne feledjétek tehát:

WEKERLEI KERTBARÁT KÖR JÚNIUS 1. 17.00. Találkozás a WKK előtt.

Aki még többet szeretne olvasni, tudni... az kattintson ide.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése