"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. május 21., hétfő

Újra ablakszigetelési tréning!

Ha valaki igazán mélyre akar ásni a témában...

Végre itt a jó idő, de lesz tél jövőre is! Ezért újra megrendezzük a nagysikerű ablakszigetelési tréninget.

A következő alkalom 
május 25-én 
délután 17.30-19
a Wekerlei Kultúrház és Könyvtárban.

Jelentkezni ITT LEHET!

Júniusban lesz még egy alkalom, várhatóan 16-án.

Több jó indokot is arra, hogy szigeteljünk!
Nem mindegy azonban (a Wekerletelepen pedig különösen nem), hogy hogyan szigetelünk! A WTE Zöld Hajtás Klubja által javasolt módszerrel egy átlagos lakás nyílászárói akár egyetlen nap alatt is szigetelhetők. A módszer lényege, hogy egy speciális marógéppel a szárny fakeretébe hornyot készítünk, amelybe azután szilikon alapú szigetelőanyagot illesztünk. Ez a szigetelés Wekerle műemlékvédelmi környezetében is megfelelő módszer, mivel kívülről láthatatlan, és elősegíti az eredeti nyílászárók megőrzését.
Én is szeretnék szigetelni! Hogyan vehetek részt a programban?
A WTE lakossági ablakszigetelési programja segítséget, tudást és eszközöket biztosít azoknak, akik egy kis kézügyességgel rendelkeznek, és a legtakarékosabb módon – saját kezűleg – szeretnék a nyílászáróikat szigetelni.
1.Jelentkezni az adatlapon:ITT LEHET JELENTKEZNI!
2.Egy kb. 90 perces bemutató során ismertetjük a programot és a technikát. Annak ellenére, hogy az eszközök használata egyszerű, fontos nekünk a biztonság, tehát az, hogy se a felhasználónak, se az eszközöknek ne essen baja. Szeptembertől több alkalommal is szervezünk bemutatót, részt venni a jelentkezés sorrendjében lehet.
3.A betanításon részt vevők kapnak egy „oklevelet”, és majd ez alapján kikölcsönözhetik ki a gépet. Kölcsönzéskor egy szerződést kell aláírni, és egy meghatározott összeget letétbe helyezni.
4.A programot szeretnénk hosszabb távon működtetni. A felmerülő költségek a következők: a gép bérlési díja 3 napra 5.000 Ft. A szigetelő profil ára 200 Ft/m, így a wekerlei ablakokra eső anyagköltség kb. 1.000 Ft/ablak. Mivel egy átlagos wekerlei lakás szigetelése egy nap alatt könnyen elvégezhető, javasoljunk a szomszédok vagy családtagok összefogását, a bérlési díj egymás közötti elosztását, így egy hétvége alatt több otthon is szigetelhető, ráadásul még alacsonyabb költséggel!
5.Fontos nekünk, hogy a program mindenki számára elérhető legyen. Ezért aki teheti, kérjünk, támogassa a nyugdíjasokat, a nagycsaládosokat és más kevésbé tehetős szomszédokat azzal, hogy 1.000 Ft felárat fizet!
6.Az is fontos, hogy segítséget tudjunk felajánlani azok számára, akik saját maguk nem vállalják ezt a „barkácsolást”. Állítsunk fel egy Energiabrigádot! Olyan önkéntesek jelentkezését várjuk, akik szívesen áldoznak kéthavonta pár órát, hogy így segíthessenek másoknak kényelmesebben élni!
Több civil szervezet évek óta működtet hasonló energiatakarékossági programot – több európai országban és itthon, Magyarországon is. A „Klímabarát, emberbarát Wekerle” program szeretne abban segíteni, hogy energiafüggőségünk a Wekerlén is csökkenjen!
Itt van egy rövid videó a programról:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése