"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. június 22., péntek

Évzáró a Kós Károly Iskolában - Ott voltunk...

A Kós Károly Általános Iskola tegnapi évzáróján ünnepélyes keretek között átadtuk a WTE Zöldhajtás ajándékcsomagját a 3.a diákjainak. Ősztől a mindenkori 4.-esek konyhakertet fognak gondozni az iskola udvarán - ehhez lesz szükségük az gyerekeknek a kézbeillő szerszámokra és a dobozban lapuló sok-sok hasznos holmira. (Ti mit tennétek egy ilyen kincsesládába? Hogy mi mit tettünk, arról majd beszámolunk...)


Hogy mi mindent szerettem volna elmondani?


A Zöldhajtás együttműködést ajánlott a wekerlei iskoláknak, óvodáknak, s ezt a lehetőséget a Kós Károly Iskola is örömmel fogadta.

Az első látványos esemény egy fűzfakunyhó építése volt, amelyről már beszámoltunk. Ősztől két fontos változás lesz az ökoiskola címmel rendelkező intézményben: szelektíven gyűjtik majd minden osztályban a szerves hulladékot és ezt helyben fogják komposztálni (a 3.a osztály 80 ezer Ft értékű komposztáló készletet nyert az iskolának a Szitakötő folyóirat által kiközvetített Komposztfórum-tól). Ennek sikeres napi működtetéséhez csak egy fedeles gyűjtőedényre lesz szükség, amelyeket a hetesek naponta kiürítenek a közös udvari komposztálóba. A másik mérföldkő a Kós Iskola életében: a mindenkori 4.-esek konyhakertet fognak ápolni, gondozni, szüretelni szeptembertől. A Zöldhajtás és a Wekerlei Kertbarát Kör ehhez is szívesen megad minden tőle telhető segítséget, elsősorban az iskolába járó gyerekek szüleire számítunk, akik közül már eddig is sokan hozzájárultak az iskola zöldítéséhez. Ökoságok - az iskola nagyon büszke mindenre, amit ezen a területen elért, és nagyszerű együttműködés alakult ki Jedlóczki Bertával, aki az alsó tagozaton lezajló nagy változások egyik motorja... Bizakodóan várjuk a szeptembert!


Még egy kép, az iskola új FB-oldalán... zöldülni szeretnének.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése