"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. november 10., szombat

Kertbarát Kör, komposzt megrendelés


Kedves Kertbarátok!

A Wekerlei Kertbarát Kör újra megszervezi a kitermelt gombatrágya szállítást! A gombatrágyának talajjavító tulajdonsága van, komposztált marha és csirketrágya az alapja, egy kis mésszel összekeverve. Kellemes kerti illata van. Összekeverve termőfölddel, illetve a Wekerlén jellemző homokos földdel, a talajnak jobb víztartó képessége lesz, a locsolást is lehet csökkentenie, és a humusz miatt a föld minősége javulni fog, így egészségesebb növények és jobb termés várható. 2 zsák komposztot javasolnak egy négyzetméterre, mulcskent is kiváló. Aki tavály rendelt, azoknak külön öröm volt, hogy a legtöbb zsák egy pár kilónyi gombával érkezett, de ezt nem tudjuk garantálni. A tél előtt szervezünk egy megrendelést azért, hogy a zsákok tudjanak állni egy ideig, jobban lebomlanak a téli honapok alatt. Aki tavasszal szeretne kezdeni kertészkedni, érdelmes most megrendelni!

Részletek: A komposzt zsákokban érkezik, kb. 20-25l komposzt / zsák. A megrendelést november 15-ig kell leadni, ennek az űrlapnak a kitöltésével. Bizalmi alapon szervezzük a megrendelést, ezért csak azoktól várunk megrendelést, akik biztosan ki tudják a költséget fizetni, és el is jönnek a komposztért! A komposzt szállitás péntek délelőtt lesz, 16-án, a Közpark segítségével. Kozma Ági kedvesen vállalta a "házigazda" szerepet, nála lehet átvenni a megrendelt mennyiséget; megrendelőknek Ági címét fogjuk küldeni. Hogyan lehet hozzájárulni a költségekhez? Mivel nem vagyunk kereskedők, inkább azt kérjük, hogy aki rendel, az járuljon a Wekerle kertbarát programjához adományyal, ami kb 100 Ft/zsák esetén a költségeinket fogja fedezni, és a program fennmaradást is támogatja. Házhoz szállítást csak nagy mennyiségű, 50 zsák feletti megrendelés esetén tudunk vállalni, mivel időigényes, és a fuvardíj emiatt drágább lesz. Aki házhoz szállítást kér, annak előre kell fizetni; nagy megrendelőknek Ági telefon számát fogjuk küldeni.

Ezen a linken lehet megrendelni a komosztot.

FONTOS! Amennyiben nem áll össze 200 zsák megrendelése, a megrendelést le fogjuk mondani.

Jó kertészkedést!

Tracey Wheatley, Wekerlei kertbarát kör
Átalakuló Wekerle,
Facebook: Átalakuló Wekerle

2 megjegyzés:

  1. Szeretnék érdeklődni, hogy a szomszéd kerületből is lehet csatlakozni a rendeléshez, vagy ez csak Wekerleiek tehetik meg?

    VálaszTörlés
  2. szia, ha ágihoz elmész érte,lehet, csak házhoz szállitást nem tudunk vállalni..

    VálaszTörlés