"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2013. május 18., szombat

Zöld Hajtás a IX. Wekerlei Székelykapu Napokon - 2013. május 25.

Mi, akik a Zöld Hajtás csapatában dolgozunk nagyon készülünk a WSZN-re, és több témában várjuk a látogatókat.  Lássuk mik is azok!

Mire koncentrál az Átalakuló Wekerle programja a mostani Székelykapu napján? Hogyan lehet jobban élni, és ugyanakkor a környezetet kímélni? Sok ötlettel és tanáccsal segítjük az érdeklődőket.

Az Energiahatékony Wekerle sátránál ezzel találkozhatsz: profi ablakszigetelés - gyerekjáték? Bemutatjuk, hogyan segítünk a régi ablakokat úgy szigetelni, hogy megszűnik a huzat és nem jelenik meg pára az ablakon. Energiaspórolás - befektetés 50% kamattal? Egy pizzás dobozzal és 2 rajzszöggel segítünk kiszámolni a pénztárcádnak megfelelő energia-befektetést. Alig tudod megfizetni a fűtésszámlát?
Ha rászorulsz, akár kamatmentes kölcsönt adunk, hogy kevesebb legyen a fűtésszámlád. Lakásfelújítás - más intézze helyettem? Bemutatunk egy vonzó lehetőséget, ha nem érsz rá és nem értesz hozzá. Állami támogatású hitellel.

Házigazdák:

 


Eszter, matekszakos tanár, ablakszigetelési oktató, Orsolya, építőmérnök, energiatanúsító, Dániel, építészmérnök, költségszakértő

A Mi kosarunk csapat és a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért
"Az leszel, amit eszel!" rajzpályázat műveit állítja ki.: Mit is gondol egy Kispesti gyerek arról, amit eszik? Eredményhirdetés a nagyszínpadon 18 órakor.
Ha kíváncsiak arra is, mi az elvárás a közétkeztetéssel kapcsolatban, infórmációval tudunk szolgálni a helyi menza helyzet fejleményeiről. Ebben a sátorban is sok érdekes játékkal is készülnek.

A Wekerlei Kertbarát Kör komposzt oktatást kínál az érdeklődőknek. Nem is tudod, hogyan lehet komposztálni? Gyere el, kérdez meg! Eljön a kertdoktor is, lehet tőle kérdezni. Megmutatjuk, hogy néz ki, illetve hogyan készül a napkollektoros aszaló. És ne feledkezzünk, meg társinkról az állatokról sem! Sokat megtudhatsz Magyarország madarairól és a Jane Goodall Intézet munkatársitól a felelős állattartásról. Emellett készítünk papír brikettet is, majd a program végén az elkészült briketteket egy rászoruló nyugdíjasnak adjuk, hogy télen költséghatékonyan fűthesse a lakását.
Amíg a szülők beszélgetnek, gyerekek pontokat gyűjthetnek a Családi Pontgyűjtő játék részeként. Sok érdekes feladat várja őket sátrainknál.

Mi is gyűjtünk pontokat! - mi az, ami fontos nektek Wekerlén! Ha egy összetartó, környezet-barát közösség vagyunk, akkor milyen ötleteitek vannak a jövővel kapcsolatban.  Pontozz te is!
Találkozunk május 25-én a Kós Károly téren 10-18 óráig - a szokott helyen!

Az eredeti írás megjelent: a Wekerletelep.hu oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése