"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2016. január 14., csütörtök

Klímaválasz Wekerlén!

2016, jánuár 14-en, 25 önkormányzati képviselő, polgármester és önkormányzati munkatárs látogat velünk, az Átalakuló Wekerle és Kispest zöld programokkal, tanulmányoznak a civilek "klímavédelmi" munkáját. 

Többek között az itteni Komposztbarát kerület, szociális szigetelés és közösségi kert programokról fogunk beszélgetni, a "klimabarát" városfejlesztésekről, és az önkormányzat-civil együttműködési lehetőségekről.

Miért jönnek? A sajtómeghivóban lehet olvasni...

"XIX. kerület Wekerle telep: közösségi kezdeményezések az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás érdekében
Az „Átalakuló Wekerle” a hazai átalakuló közösségek mozgalom legismertebb nagyvárosi 
példája. Megmutatja az alulról építkező állampolgári kezdeményezések pozitív közösségépítő erejét, amely az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásban is elengedhetetlen. A kezdetben néhány „zöld aktivista” kezdeményezéseire a civil élet meghatározó helyi szervezete, a Wekerlei Társaskör is fölfigyelt s a Társaskör részeként megalakult a Zöld Hajtás Klub. Az összefogás nagyot lendített a zöld kezdeményezéseken, hiszen a civil szervezeti keret pályázati lehetőségeket nyitott meg, valamint közvetítői, mediátori szerepet is betöltött a helyi önkormányzat és a lakosság között, elfogadott szereplőjévé vált a helyi politikának. A Klímabarát Települések Szövetségének is tagjává váltak, s az új szlogen: „Klímabarát Wekerle, Emberbarát Wekerle” lett. A 'Hajtás' tovább nőtt, és mint az Átalakuló Wekerle lakóközösségre alapuló helyi fejlesztési program, számos 
szerteágazó szociális-zöld kezdeményezésnek adott kezdeti lökést.

Mi miről beszélunk? Itt lehet látni a tervezet prezit - ebből lehet valamit sejteni...



Bővebb információ a projektről: www.klimavalasz.hu"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése