"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. március 12., hétfő

BIOZÖLDSÉG EGYSÉGDOBOZBAN A NYITOTT KERTTŐL - Hamarosan Wekerlén...

Forrás
MÁR HALLOTTATOK RÓLA?

A Nyitott Kert-től érkeznek majd az egységdobozok, heti szállítással, egy 4 fős család számára elegendő zöldséggel teli doboz, egységáron (4-5000 ezer Ft). Hogy mi lesz benne? Idényjellegű biotermékek.

Matthew Hayes, biotermelő, régóta jelen van MOM Biopiacon. Az ő munkája sokkal inkább a földről, a jövőről szól, nem a fogyasztásról-vásárlásról, profitról. Közösséget épít, közös termelés-közös betakarítás, közösségi kertet i szeretne. Már korábban is foglalkozott házhozszállítással, dobozrendszerben. Ez a dobozrendszer működtethető lenne itt Wekerlén is.
A doboz tartalma kezdetben egységes lenne és egy 4 fős család egy heti alapigényét elégíti ki. Ők állítanák össze, néhány termék állandóan lenne, a többi meg az érésnek megfelelő idényzöldség, gyümölcs. Ha ez már működik, elképzelhető egyéni kérés is. De az számukra nagyon munkaigényes. A piacon április közepe táján tud megjelenni, akkorra már lesz nagyobb választék – szívesen bemutatkozik személyesen is a Wekerleieknek. Akit érdekel ez a megoldás, kérem jelentkezzen itt, Schneider Gabinál, a Facebook-on, illetve a wekerle.zoldhajtas@gmail.com e-mail címen. Kb. 12-14 jelentkezővel elindítjuk a rendszert,
11 jelentkező már van…

VÁRJUK A CSATLAKOZÓKAT! Hamarosan indul!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése