"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2013. január 18., péntek

A KCK (Kispesti Civilek a Közétkeztetésért) újabb levele a nyilvánossághoz, ezúttal a szülőkhöz

Kedves Szülőtársak!

Jövő szerdán ülnek le tárgyalni egymással az önkormányzat, a menzát biztosító étkeztető cég, az iskola- és óvodavezetők, illetve a szülők képviselői arról, hogy milyen minőségi kritériumoknak kell megfelelni az iskolában adott ételeknek. 
Lehet, hogy nem tudjátok, jelenleg a cég azt tesz a gyerekek elé, amit gondol, a velük kötött szerződésből igyekeztek kihagyni minden minőségi garanciát, hivatalosan senki nem ellenőrzi a minőséget, és semmilyen szankcióval nem jár, ha éppen penészes, dohos vagy büdös az aznapi koszt. Mindegyik előfordult már, nem is egyszer.
Az Erkelben a tanárok 80%-a már nem fizet be ebédre, és a szülők jelentős hányada is úgy döntött, hogy nem kér ebből a szolgáltatásból. A Berzsenyi úti gyerekrendelő orvosai szerint ősz óta szokatlanul sok a gyomorpanaszos gyerek, bár azt, hogy ez kapcsolatban volna a menzával nyilván nehéz bizonyítani.
Az, hogy a tárgyalóasztalig eljutottunk, kizárólag a szülők érdeme, az önkormányzat egy szalmaszálat nem tett keresztbe, hogy megvédje a gyerekeket, és az intézményvezetők nagy része sajnos passzívan asszisztált ehhez. Most ott tartunk, hogy 548-an aláírták azt a petíciót, ami a helyzet mielőbbi rendezését követeli (http://www.peticiok.com/peticio_a_kispesti_kozetkeztetes_minsegenek_javitasaert), a sajtó időnként tele van a kispesti menzahelyzettel, az oktatási jogok biztosa pedig vizsgálatot indított az ügyben (http://www.hirado.hu/Hirek/2013/01/10/12/Vizsgalat_a_kispesti_ovodak_iskolak_etkeztetesevel_kapcsolatban_.aspx). A szülők és a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért csoport (http://www.facebook.com/Kispestimenzafigyelo) képviselői ott lesznek a jövő heti tárgyaláson, és nem fogjuk hagyni, hogy szóbeli ígéretekkel etessenek minket.

Hogy felhívjuk a figyelmet a kispesti iskolákban és óvodákban uralkodó állapotokra, péntekre egy rövid demonstrációt szervezünk. Nem tüntetés, inkább egy játékos megmozdulás az Europark előtt. Nem kell hozzá rengeteg ember, hogy jól mutasson. Mellékeltem a meghívót, de a Facebookon is el lehet érni itt:
http://www.facebook.com/events/394527623971816/

A szülői nyomás segített eddig is, hogy a menzakérdés ne tünjön el a süllyesztőben, most is az fog, hogy méltányos megoldás szülessen.
Gyertek el pénteken, legyünk sokan, hogy jobbat egyenek a gyerekek!

Kispesti Civilek a Közétkeztetésért csoport 
A menza egy életérzés
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése