"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. december 22., szombat

Decemberi történetek, 2012, ÁW

Szeretnénk egy pár dologról röviden beszámolni, mert sok érdekes dolog történt az utóbbi pár hétben, s úgy gondoljuk, ezeket érdemes megosztani veletek.

1. Nagyon jó sikerült a WKK VIGYÁZZ! KÉSZ! ZÖLD! vetélkedő utolsó fordulója2012. december 1-jén. A gyerekek nagyon ötletes programokat találták ki, van amit érdemes lenne megválósítani. A nyertes gyerekek nagyon boldogok voltak, hiszen rengeteg munkát beletettek, megérdemeltek az 1.dijat.

Az Új Kispest beszámol az eseményről...

(Ki az a borzasztóan nem fotogén nő a háttérben? :))

2. Tegnap megnéztük a X. kerületi zöld hulladék programot a Kispesti Zöld Irodával, és a Közpark vezetőjével (a környezetvédelmi bizottság tagjai sajnos nem tudtak eljönni). Bátorító volt látni, hogy amit itt nem lehetett még megoldani, ott már szépen megoldották: nem szállitják el a faaprítékot, hanem ott hagyják helyben, mulcsoznak vele. Szociális tűzifa program is van. Közterületen 210 köbméteres zárt lombkonténerben komposztálnák. Elmondta a vezető, hogy a lakóknak tetszik ez a megoldást, meg is dicsérték őket. Remélem, hasznosnak bizonyul a látogatás és Kispesten is elindul valami hasonló...

3. A Vigyázat Ehető vetítés a menzaproblémákról szólt: a képek mellett lehet olvasni egy pár szót az estéről. Karácsony után folytatjuk a munkát.

Itt képek és a képek mellett pár mondat az este történéseiről.

4. Jól sikerült a hétvégi Átalakulás évzáró találkozó a WKK-ban. 30-an voltunk. Képeket itt lehet megnézni. 



5. Off topic: "magánemberkent" beadtam egy társadalmi vállalkozásról szóló pályázatot, egy helyi Reuse központnak. Ha lesz valami belőle, ez már 20-án  eldől - drukkoljátok!

Ugye, jöttők 17-én? ZH-Átalakuló Wekerle évzáró a WTE-ben!

Tracey

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése