"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. december 22., szombat

Nyílt levél a polgármesterhez, a kispesti menzakérdésről

A következő nyílt levelet juttattuk el Gajda Péter polgármesternek. Jeleztük a hivatalnak, hogy a levelet szeretnénk felolvasni a mai közmeghallgatáson.

Tisztelt Polgármester Úr!
A közelmúltban kialakult helyzet kezelésében nagy előrelépésnek tekintjük a december 18-i nyílt levelében kezdeményezett megbeszélést a közétkeztetésben érintett felek között. Nagyra értékeljük azt is, hogy a Pensió 17 Kft. levelét közzétette a Kispest Város facebook oldalon, és így alkalmat adott a pedagógusok és a szülők számára, hogy kiállhassanak a szavahihetetlenséggel megvádolt Zuborné Sallai Márta igazgatónő mellett. Köszönjük továbbá, hogy nyomatékosította a minőség ellenőrzésének követelményét a közétkeztető cég felé.

A fentiek mellett azt gondoljuk, hogy január 16-ig, az Ön által javasolt konzultációs időpontig hátralévő egy hónap túlságosan hosszú idő a gyerekeink számára. Továbbá nem látjuk indokoltnak, hogy mindössze öt intézményvezető és egy szülő vegyen részt a konzultáción a fogyasztói oldalról, hiszen a problémák kerületszerte jelentkeznek, de tapasztalataink szerint nem egy időben érintik a különböző intézményeket. Ezért javasoljuk, hogy január első napjaiban kerüljön sor a megbeszélésre, amelyen valamennyi érintett intézményvezető és a szülői munkaközösség vezetői mellett a témában aktív szülői civil csoportok, illetve az ebéd házhozszállításban érintett idősek képviselői is vegyenek részt.

Úgy gondoljuk, hogy a megbeszélés témája nem lehet kizárólag az, hogy a közétkeztető cég hogyan tudna egy minimálisan elégséges minőségi szintet biztosítani. Ennél többet érdemelnek a kispesti gyermekek és mindenki, aki részesül a közétkeztetésben. Országszerte számos önkormányzat alakított ki valódi minőséget nyújtó közétkeztetési programot, vagy csatlakozott országos menzaprogramokhoz. Ismerjük elkötelezettségét az egészséges- és környezettudatos életmód mellett (melynek tanúja az Első Kis Pesti Kert – közösségi kert és az iskolakert program támogatása), ezért reméljük Ön is egyetért azzal, hogy nekünk, kispestieknek is jogunk van a lehető legjobb minőségű, egészséges közétkeztetéshez.

Bízva a gyümölcsöző együttműködésben,
a Kispesti Civilek a Közétkeztetésért
(kiscivilkozetkeztetes@googlegroups.com)

Budapest, 2012. december 19.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése