"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. április 3., kedd

Az Ehető Kertekről még...

Ehető Kertek Magyarországon... egy rövid kiegészítés

Közreműködünk egy nemzetközi projektben, amit nagyon inspirálónak találunk!

Miért is örülünk annak, hogy egy művész, Fritz Haeg, itt Wekerlén fog egy "Ehető Kertet" létrehozni? Több oka is van ennek...

Először is azért, mert szeretnénk arra bátorítani minél több embert, hogy kertészkedjen, legyen konyhakertje, foglalkozzon minél többet a saját kertjével, szeretnénk, hogy minél többen élesszék újra a konyhakert hagyományát Wekerlén. Az Átalakuló Wekerlének egyik célja, hogy segítsük egymást jó élelmiszerhez jutni, és ennek egyik forrása lehet maga a kert... egy karnyújtásnyira a házunktól.

- szeretnénk megmutatni, hogy az "Ehető kertet", a konyhakertet nem muszáj elrejteni, hogy nem baj, ha az utcáról látható, mert egy jól kitalált, gondozott konyhakert szép is lehet, azon kívül, hogy hasznos, egészséges, és gazdaságos. Jelenleg a Wekerlei szabályozási terv tiltja, hogy az utcából látható helyen zöldséget termesszenek... mi szeretnénk elérni, hogy ezt a szabályt megváltoztassák. Szeretnénk egy jó példát bemutatni.

- szeretnénk bevonni a helyi közösséget a kert alakításába. Örülünk annak, hogy inspirálhat minket egy nemzetközi programban való részvétel, az együttműködés egy érdekes civil szervezettel és egy elismert művésszel.

- és nem utolsó sorban, szeretnénk illusztrálni, hogy manapság is fontosak és időszerűek a kertváros mozgalom elképzelései. Jó lenne, ha nem lenne olyan éles választóvonal, szakadék  a vidék és a város között.

Néhány napon belül több infó és link lesz elérhető, addig is lehet kérdéseket feltenni, töprengetni azon, ha te szeretnél / ön szeretne jelentkezni...

Tracey Wheatley,
Wekerlei Kertbarát Kör

Hamarosan megtekinthető lesz a pályázati anyag!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése