"Először nem vesznek tudomást rólad, aztán kinevetnek, aztán harcolnak ellened, aztán győzöl." Gandhi

2012. április 12., csütörtök

BIOZÖLDSÉG EGYSÉGDOBOZBAN A NYITOTT KERTTŐL - Megalakult a csoport

Kedves Dobozosok!

A keddi találkozón elég sokan összejöttünk – egyenlőre csupa nő -  és megcéloztuk a jövő csütörtöki indulást, amihez minimum 20 doboz-rendelés kell.

Úgy néz ki, hogy ez megvan (legutóbbi adat: 21,5), de még lehet csatlakozni. Sőt, cél lenne, hogy az esetleges lemondásokkal ne váljon bizonytalanná a rendszer működése.

Beszélgettünk a csoportszabályokról és azokat most szeretném itt közzétenni:
 
A szállítás csütörtökön lesz, 17-19-ig lehet átvenni a dobozokat, most nálunk, a címről érdeklődni a megadott email címen lehet: wekerle.zoldhajtas@gmail.com.

Elfogadtunk egy javaslatot arról, hogy hogyan legyen a fizetés. Az eső alkalommal az átvett dobozt kell fizetni - ez 5000 Ft, és egyben a jövő hetit is kérjük fizetni, ezzel megerősíteni a komoly szándékot. Tehát az most először egyben 10 000 és mindig előre fizetünk.

A dobozt le lehet mondani, természetesen. Előző csütörtökön, de akkor is kérünk kauciót a folytatáshoz, ill. ha nem, akkor oda kell jönni az átvevő pontra egy héttel korábban a fizetni az aktuális jövő hetit.  Hú, ez így érthető?

Lehet fél dobozt kérni.

A Nyitott Kert számít a közösségre a jövőbeni rendezvényein, pl. betakarítás és egyéb események a gazdaságban. Majd erről is itt tájékoztatunk benneteket. Szabad a pálya, hogy valódi „földhözragadt” közösségé váljunk! Előre a közösség által támogatott mezőgazdaság felé! Nézzünk bizakodóan a jövőbe! :-)

Többen javasoltak, kérdeztek még termékeket, pl. burgonya, koriander, tojás... ezeket meg fogom kérdezni a termelőtől. A kínálat folyamatosan változik, ahogy a beérnek a termények, az ár valószínüleg változatlan lesz, de ez majd kialakul.

Koriander lesz... kép innen
 
Örülök, hogy ilyen sokat eljöttetek és számítunk a megjelenésetekre a Föld Napi Családi Sokadalomban, ahol bemutatkozik a nagyközönség előtt a Mikosarunk, és benne a Nyitott Kert Heti Doboz. Lehet jönni a pult mögé – toborozni, beszélgetni érdeklődőkkel, Lesz ott egy doboz, életnagyságban, hogy mennyiért mit adnak…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése